طريق الهداية
اهلا و سهلا و مرحبا بك زائرنا العزيز في منتداك الطريق الي الهداية
سائلين الله ان ياخذ بنا الي طريق الهداية ونتمني منك المشاركة
طريق الهداية
اهلا و سهلا و مرحبا بك زائرنا العزيز في منتداك الطريق الي الهداية
سائلين الله ان ياخذ بنا الي طريق الهداية ونتمني منك المشاركة
طريق الهداية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اسلامي سني عام يوضح الحقائق و يبين العقائد
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 دجاج تكا

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 588
نقاط : 11789
تاريخ التسجيل : 20/05/2010
العمر : 59
الموقع : مصر
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : مدير مالى

دجاج تكا  Empty
مُساهمةموضوع: دجاج تكا    دجاج تكا  Emptyالخميس يوليو 01, 2010 1:36 pm

دجاج تكا رووووووعه احلي من المطعم و الثوميه و الخبز البوري أممممم بالصور لاااا تفوتكم
وجبة تكا انما ايه روووووعه

دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري اممممممم

دجاج تكا  189273_1271156593


و هنا الدجاج علي الخبز البوري

دجاج تكا  189273_1271157118

المقادير


دجاجه 1 كيلو جرام مغسوله جيدااااا و مقطعه نصفين بالطول
للتتبيله
ماء بصله كبيره ( ابشري البصله ثم اعصريها بايدك و خدي فقط الماء بتاع البصله )
1 علبة زبادي
ملح و فلفل اسود و كمون و قرفه مطحونه و ببريكا و بهارات
1 معلقه كبيره صلصه
معلقة خل و عصير نص ليمونه كبيره
الطريقه
نشق الدجاجه بميل بالسكين عدة شقوق حتي تتشرب التتبيله كويس

دجاج تكا  189273_1271157166
نخلط مقادير التتبيله كويس و نضعها علي الدجاج و نوزعها عليها كويس جدااااا
دجاج تكا  189273_1271157415
تغطي و تترك بالثلاجه من بالليل لتاني يوم

نطلعها قبل التسويه بساعه
نضع في الرف السفلي للفرن صينيه كبيره فيها ماء و نحط في الميه عود قرفه و اربع حبات هيل و ورقتين لورا
ثم نضع الدجاج علي الشبكه في الرف الاوسط للفرن

( الحمام المائي علشان الدجاج مينشفش قوي و يوزع الحراره و البهارت الصحيحه في الميه لتعطي رائحه و نكهة حلوه
دجاج تكا  189273_1271157484

الفرن يكون ساخن مسبقا و الحراره عاليه
الدجاج هينزل سائل علي الماء اللي تحت
و بعد نص ساعه نبدأ نقلب الدجاج علي الجهة الأخري
و كل ربع ساعه تقريبا نقلب الدجاج علي الجهة الأخري حتي تتوزع التسويه

و دي صوره بعد مرور ساعه تقريبا بدات تحمر

دجاج تكا  189273_1271157705

تأخذ بالفرن من ساعتين الي ساعتين و نصف
و في الأخر هتكون متحمره و مستويه كويس و لو حبيتي تزيدي التحمير اكتر ولعي عليها الشوايه ثواني
و دي النتيجه

دجاج تكا  189273_1271158401
الثوميه
نخلط بالخلاط بياض بيضتين و نص فص ثوم كبير و رشة ملح
لغاية ما يعمل رغوه ثم ننزل بالزيت ( نصف كوب زيت) سرسوب او علي هيئة خيط رفيع و الخلاط شغااااااااااااااااال لغاية ما يتقل المزيج
و هنا بعد ما تقل الخليط و حطيته في طبق
دجاج تكا  189273_1271158637
و بعدين نضيف 2 معلقه كبيره مايونيز و عصير نص ليمونه صغيره و نخلطها بالملعقه و تقدم لذييييييذه مع المشويات
دجاج تكا  189273_1271158683
و هنا الوجبه كامله دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري و بطاطس و سلطه

دجاج تكا  189273_1271156593
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elhedia.yoo7.com
نور الهدى

نور الهدى


عدد المساهمات : 8
نقاط : 9520
تاريخ التسجيل : 08/05/2011
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : طالية

دجاج تكا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: دجاج تكا    دجاج تكا  Emptyالأربعاء يونيو 01, 2011 3:23 pm

وااااااااو كتير مشهى و لذيذ على فكرة دجاج تكا حلو جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
دجاج تكا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
طريق الهداية :: الطبخ :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: